Er din garderobe bæredygtig?

t-shirts

Alle ændringer starter med dig selv. Det gælder også, hvis du ønsker at bidrage til en mere bæredygtig verden, hvor vi tager hensyn til klima og mennesker. Hvorfor ikke starte et sted, hvor du kan have indflydelse, nemlig din garderobe. Læs med her.

Tag et godt kig i klædeskabet

Har du en drøm om at leve et liv, hvor der er mere fokus på bæredygtighed, men ved du ikke helt, hvordan du kommer i gang? Al forandring starter med dig selv, og du kan med fordel starte med dit klædeskab. Vi køber rigtig meget tøj. Ligner du de fleste, så har du sikkert en del tøj, som du sjældent bruger, hængende i dit klædeskab. Alt det du ikke bruger, kan du med fordel sælge eller giver videre til genbrug. På den måde gør det mere gavn end at samle støv i dit klædeskab. Du skal aldrig blot smide dit tøj ud. Heller ikke hvis det er hullet eller på anden måde i stykker. Afleverer du det i en tøjcontainer i dit lokalområde, så kan du være sikker på, at det der ikke kan gives videre, bliver genbrugt i andre produkter, som for eksempel bilsæder.

Vælg rigtigt, når du køber nyt

Når du har ryddet godt op i dit klædeskab, er det naturligvis fristende at gå ud og købe nyt, så du kan få det fyldt op igen. Men nu er det, du skal tænke dig godt om. Følg nogle enkle grundregler, når du køber nyt. Køb kun tøj, når du har brug for det. Har du for eksempel sådan virkelig brug for en tredje vinterjakke? Når du endelig beslutter dig for at købe nyt tøj, så se dig godt for. Godt og bæredygtigt tøj er, ganske enkelt, tøj, som du vælger at gå i, til det er slidt op. Det er for eksempel tøj i god kvalitet, lavet af kvalitetsmaterialer som eksempelvis en t-shirt lavet i merinould. Bæredygtigt tøj er også tøj, hvis udseende ikke går af mode sådan lige med det samme. Nogle farver, som sort og hvid, er eviggyldige, mens særlige mønstre eller skrappe farver ofte har en kortere sæson. Pift i stedet dit tøj op med smykker, tørklæder eller bælter, hvis du gerne vil have lidt mere run på farverne. Endelig bør du også kigge på, om dit nye tøj er certificeret, og hvor det er produceret, da dette også har indflydelse på bæredygtigheden.

Andre spændende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *