Tøj på afbetaling? – kom godt tilbage på arbejdsmarkedet

jobsamtale

Vi kan alle komme i en situation hvor livet byder os noget uventet. De fleste af os har prøvet at være arbejdsløse. Det er en frustrerende situation, som man selvfølgelig helst vil komme ud af hurtigst muligt. Men det kræver at gør en indsats, for at gøre dig attraktiv for arbejdsmarkedet. Derudover er det selvfølgelig nødvendigt at få sendt nogle jobansøgninger afsted. Du bør også sørge for at profilere dig på eksempelvis LinkedIn. Når det indledende arbejde er gjort og du bliver indkaldt til jobsamtale, bør du ligeledes forberede dig. Først og fremmest skal du gøre dig nogle overvejelser om hvilken virksomhed, det er du skal til samtale hos. De fleste virksomheder forventer, at man har gjort en eller anden form for research. Et godt udgangspunkt vil være virksomhedens hjemmeside. Her kan finde langt de fleste informationer, som vil give dig et godt indblik i hvilke værdier virksomheden, har og hvordan du passer ind.

Få styr på førstehåndsindtrykket

Det er svært at glemme et godt førstehåndsindtryk. Med et fast håndtryk kommer du rigtig godt fra start. Tag dernæst et nærmere kig på din påklædning. Alt efter hvilken virksomhed du skal til samtale hos, så vil der muligvis være en forventning om en bestemt beklædning. Husk, at det selvfølgelig er mindst lige så vigtigt, at det er noget, som du føler dig godt tilpas i. En ny skjorte eller et par nye bukser, kan peppe din påklædning op og samtidig give dig et nyt friskt look. Penge kan være få, når man er arbejdsløs. Derfor, så kan du med fordel vælge at købe tøj på afbetaling. Ved at købe tøj på afbetaling, så deler du betalingerne op og den økonomiske byrde bliver delt op i flere bider. Fordelen er selvsagt at du ikke skal lægge en masse penge her og nu. De fleste afbetalingsudbydere tilbyder, at man ligeledes kan betale hele beløbet af på en gang. Dette kan du selvfølgelig altid benytte dig af, når jobbet er i hus. Sørg for at vælge nogle beklædningsdele som er klassiske, så du også kan bruge dem, når du har fået jobbet.

Husk a-kassen

Når du nu netop har landet et nyt job. Så er det selvfølgelig vigtigt at tænke på økonomisk sikkerhed. Det er svært selvfølgelig at forudsige, om man vil komme til at stå i en lignende situation engang i fremtiden. Derfor kan det kun anbefales at være medlem af en a-kasse. Der findes en bred vifte af a-kasser. Du kan med fordel vælge en a-kasse, som er neutral og henvender sig til en bred vifte af fagområder. Dette kunne eksempelvis være a-kassen FTFa. FTFa lægger vægt på at yde en god service til deres medlemmer. Langt de fleste vil efter 12 måneders medlemskab have optjent ret til dagpenge. Du bør dog altid søge rådgivning hos din a-kasse angående hvilke vilkår, som gælder for dig. At være medlem af en a-kasse, giver dig et sikkerhedsnet, som gør at du kan tillade dig ikke at gå fra hus og hjem, skulle en fyreseddel komme din vej.

Andre spændende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *