3 tools dit hår ikke kan undvære

Ung kvinde krøller håret med et krøllejern

Alle kender til at have en dårlig hår dag, hvilket kan ødelægge ens humør fuldstændig. Det er derfor vigtige at have de helt rette tools, så man kan sætte håret perfekt hver gang. Men hvilke tools er det så helt præcist lige, du har brug for? Det afhænger selvfølgelig af om, du har langt eller kort hår.

I denne artikel kan du læse om nogle af de hår tools, der er brugbare for henholdsvis langt og kort hår. Hvis du har langt hår er der typisk tre ting, du har brug for, hvis du vil kunne sætte håret helt perfekt. Nemlig et glattejern, et krøllejern og en god børste.

Gode råd omkring glattejern

Lad os starte ved glattejernet. En frisørskole i København samt forskellige frisører anbefaler at man anvender glattejern med keramiske plader, når man skal glatte sit hår.  Samtidig skal du vælge et glattejern af højkvalitet, som er nænsomt i brug. Ved at gøre vælge et nænsomt glattejern med keramiske plader, skåner du nemlig håret mest muligt, og det mister således ikke sin glans eller begynder at knække.

Når du går på jagt efter glattejern, skal du gerne have et jern, der holder en temperatur mellem 175 og 190 grader. Det er nemlig den bedste temperatur, hvis du vil sikre dit hår mod unødig slitage og knækkede hårstrå. Det sidste du skal være opmærksom på, er om glattejernet har en negativ ionteknologi. Dette er nemlig en fordel, da det modvirker statisk elektricitet, og derved får du et pænere resultat, når du glatter.

Det skal du huske, når du køber krøllejern

Det skal først og fremmest nævnes at de fleste krøllejern, kan lave alle former for krøller. Det betyder ikke, at de fleste krøllejern er BEDST til alle slags krøller. Der findes nemlig selvfølgelig nogle krøllejern, der egner sig bedre til nogle typer af krøller, hvilket er hvorfor, det er rart at få lidt information om netop krøllejern i denne artikel.

Ung kvinde krøller håret med et krøllejern

Når du går på jagt efter et krøllejern, er det vigtigt, at du undersøger, hvilken typer af krøller, som jernet er beregnet til. På denne måde undgår du skuffelser. Hertil kommer det, at der sammen med mange krøllejern følger en række af tilbehør, så du kan lave forskellige typer af krøller. Inden du krøller håret, så husk at bruge en form for varmebeskyttende spray. Så får du både et flottere resultat, og det er mere skånsomt mod dit hår.

Hertil bør du finde et krøllejern, der har en hurtig opvarmningstid. Det skal gerne kunne varmes op til omkring de 140 til 200 grader, og når det har en hurtig opvarmningstid, har du således også mulighed for at kunne bibeholde temperaturen deroppe, mens du krøller. Har det en langsom opvarmningstid, vil de første krøller blive meget flotte, hvorefter du vil opleve mindre styrke i dit krøllejern, fordi det nedkøles.

Det sidste gode råd er, at vælge et krøllejern med roterende ledning, så du har mere frirum, mens du krøller.

Er der forskel på børster?

Det korte svar er ja – men der ligger selvfølgelig mere bagved. Det kan være en god idé at have flere forskellige børster, så du har nogle at supplere med. Først og fremmest skal du have en god friseringsbørste, som fx en god Wet Brush, der med sit ovale look er kendt på de fleste badeværelser. Den har taget alle med storm, og er rigtig god til at frisere i vådt hår. Især hvis dit hår ofte bliver filtret er denne børste god.

Et godt supplement hertil er en klassisk paddle hårbørste, der er firkantet med pigge, der sidder i en blød gummipude. Det er en rigtig god hverdagsbørste, som de fleste kan få god gavn af. Hertil kommer et hav af unikke børster med fx vildsvinehår osv., men her er det op til den enkelte, hvis der er behov for mere end de to klassiske gode friseringsbørster.

Andre spændende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *