De uendelige muligheder, der findes med hamp

Hamp bliver fortsat kun en større og større del af debatten herhjemme i Danmark. Dette skyldes først og fremmest, at der selvfølgelig er en helt masse muligheder i forhold til medicinsk  cannabis, som har vist sig at kunne kurere en masse sygdomme.

Derudover har det selvfølgelig også spillet en rolle, at cannabis er en af de helt store omdrejningspunkter i forbindelse med en del kriminelle grupper, såsom de forskellige bander, der på det seneste har plaget Christiania såvel som Nørrebro.

Der er altså flere aspekter, der gør, at flere og flere er blevet positivt stemte, når man snakker om legaliseringen af cannabis. Dog er der ingen tvivl om, at det er de medicinske fordele, der trækker flest.

Dog er der en hel del andre fordele for hamp kan nemlig bruges til langt mere end bare medicin. Da hamp netop er et naturligt materiale, der har mange gode evner uden at blive bearbejdet, hvilket virkelig kan have en fordel i forhold til produktionen af forskellige varer, hvor bearbejdelsen af råmaterialet har en særligt stor indflydelse på, hvor meget CO2 der udledes, og dermed også hvilken negativ effekt produktionen har på miljøet.

Og lige netop det med bæredygtighed og miljøvenlig produktion spiller en kæmpe rolle i dag, hvor klimaforandringerne er begyndt at vise deres ansigter. Her er hamp faktisk et glimmerende bud på, hvordan man kan spare lidt på en af de mest krævende produkter i forhold til miljøskadelighed under produktionen, nemlig produktionen af tøj og mode.

Hamp kan være en løsning på modeverdenens største problem

Der er nemlig ingen tvivl om, at produktionen af beklædningsdele er en af de største syndere i forbindelse med CO2-udledning og overforbrug i forbindelse med ressourcer.

Dette problem handler selvfølgelig først og fremmest om hele den kultur, der er knyttet til modeverdenen. Det er nemlig hele denne her køb og smid ud kultur, der er det præcis modsatte af bæredygtighed. Modeverdenen er nemlig bygget op omkring den idé, at man hele tiden skal have nyt, og originalitet og fornyelse er to af de ord, der bedst beskriver modeverdenen og hele det tilhørende koncept.

Selvom kulturen selvfølgelig er det største problem, så er der altså også løsninger at finde i forbindelse med produktionen og brugen af materialer. Der er særlig meget snak i forbindelse med spild af vand og lignende, hvilket særligt skyldes, at bomulden er så populært et materiale i forbindelse med produktionen af tøj.

Derfor kan det faktisk være en del af løsningen, hvis man begynder at kigge efter et andet råmateriale. Her er hamp uden tvivl et glimmerende bud, hamp har nemlig mange styrker sammenlignet med bomuld.

Fordelene ved hamp som brug af råmateriale

Som det allerede er nævnt, så er forbruget af vand en af de helt store problemer med bomuld som råmateriale. Her har hamp den fordel, at hamp planten ikke kræver nær så meget vand, og dermed er dette allerede en kæmpe fordel i forhold til bomuld. Derudover kan hamp også vokse i langt flere dele af verdenen. Det kan gro i alt fra tropisk til subtropisk til tempereret klima. Dermed er der altså langt flere muligheder for at gro hamp rundt om i hele verdenen.

Derudover er hamp utrolig hårdfør. Hermed med ment, at det for eksempel vokser utrolig hurtigt i forhold til bomuld, og har derfor ikke nær så meget brug for gødning. Samtidig er hamp også en utrolig sej plante, da den fra naturens side er god til at sygdomme såvel som insekter væk, dermed skal der heller ikke bruges nær så mange sprøjtemidler. Derfor lever hamp planten også op til den stigende efterspørgsel, der er i forbindelse med økologisk tøj.

Andre spændende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *