Sådan finder du den ideelle barnevogn

Mange forældre, især nok førstegangs-forældre finder det typisk svært at navigere rundt i junglen af babyudstyr. Og med yderst god grund. Der findes et væld af forskellige holdninger og meninger om hvad der er nødvendigt at anskaffe sig inden babys ankomst.

En af de ting der står højest på listen er naturligvis en barnevogn. Sagen er bare den, at der findes et væld af forskellige typer og mærker med hver deres egenskaber.  Der vil vi her forsøge at guide dig til at finde den mest ideelle barnevogn til jeres behov og præferencer.

Et væld af forskellige modeller og funktioner

I Danmark er barnevogne større end i mange andre lande. Det skyldes ganske enkelt, at vi lader vores børn sove udenfor i barnevognen, typisk helt frem til, at barnet er omkring 3 år. Derfor er det væsentligt, at du køber en barnevogn med et liggemål på mindst 95 cm, så barnet ikke bliver klemt i takt med det vokser sig større.

Selv om du går efter en barnevogn med et stort liggemål, så er det rart, i hvert fald de første par måneder, at have en lift i barnevognen. En lille nyfødt er meget lille i en stor barnevogn. Børn elsker generelt hulestemningen, så barnet føler sig simpelthen tryggere i en lift.

Mens dit barn er en helt lille baby, og sover meget af tiden, er en lift også en fordel, når du skal ud. Så kan du lægge barnet til at sove i liften, og skal du nogle steder så tager du bare liften med ud og sætter den i barnevognen. På den måde undgår du at risikere at vække dit barn ved at skulle tage det op af liften.

Hav også altid jeres daglige rutiner med i overvejelserne. Ved du for eksempel, at du kommer til at skulle medbringe barnevognen i bil, så test allerede i forretningen, om barnevognen kan være i bilens bagagerum. Mange vogne sælges dog med et meget sammenklappeligt barnevognsstel. Satser du derimod på at gå meget fremfor at bruge bil, så tjek hvor god plads der er under barnevogen til de daglige indkøbsvarer og andet praktisk. Hvis du har børn i forvejen kan du også overveje at gå efter en søskendevogn.

En andet parameter er stil og design. Barnevogne i dag fås i et væld af varierende farver og materialer. Der findes klassiske modeller, sporty modeller og meget andet. Hvad man er til er i høj grad en personlig smagssag. Husk desuden det gamle husråd om, at man ikke må have barnevognen i hjemmet før baby er født, da det kan bringe uheld.

Her kan du købe din nye barnevogn

Der findes en lang række forskellige barnevognsforhandlere, store som små. Fælles for alle er typisk, at de har et yderst erfarent og kyndigt personale der står klar til at vejlede og guide dig. Derfor kan det dog stadig godt betale sig at lave grundig research på forhånd. På den måde undgår man at blive prakket ekstra udstyr og andre ting man slet ikke har brug for på.

Lav også med fordel på forhånd et budget, så du ved hvad du har at gøre med når barnevognen skal købes. En anden løsning er at købe den nye barnevogn via internettet. Rigtig mange online shops i dag har alt hvad man kunne forestille sig af forskelligt babyudstyr.

Det er desuden efterhånden rigtig simpelt at shoppe online, da mange webshop nu tilbyder gratis og hurtig fragt og tilmed fri returret. Den ultimative fordel ved online shopping er selv sagt, at man kan shoppe på alle tider af døgnet.

Andre spændende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *