Sådan finder du stilede løsninger på indretningen, når du bor småt

Moderne stue med sofa og stole

Den første bolig for mange er ikke så stor. Man lejer sig ind på et enkelt værelse, eller man bor i en lille et- eller toværelses lejlighed. Måske har man også værelseskammerater eller lignende.

Udover at lejligheden ikke er så stor, så kan indretningsideerne få nogle stramme rammer, fordi man bor til leje. Dette skal dog ikke være en hindring for at man kan indrette sig personligt og lækkert. Derfor kommer der her 3 gode råd til, hvordan man på bedst mulig måde får indrettet sig med stil, selvom kvadratmetrene er få.

Slå flere af de ”klassiske” rum sammen

Når man bor så småt, så kan det være en fordel at nytænke hvordan rummene skal fordeles. Ikke alle har både køkken, stue og soveværelse for sig, og derfor kan man med lidt kreativitet slå det sammen. Det kan man nemt ved at købe sovesofaer. Nu til dags fås der rigtig mange smukke sovesofaer, som både er komfortable og æstetiske som både sofa og seng.

Med sovesofaer tager det 5 minutter at ændre rummet fra stue til soveværelse. I hverdagen kan sengen få lov til at blive ude, og hvis man investerer i et smukt og slidstærkt sengetæppe, så kan sengen sagtens fungere, selvom den er slået ud. Bor man i en etværelses kan det være dejligt at opdele lejligheden lidt. Det kan gøres med en wire i loftet, hvor fra der kan hænge lamper, planter eller lignende, som kan dele rummet en smule.

Tænk op ad i stedet for ud af

Med så begrænset gulvplads må man udnytte hjemmets andre flader. Få derfor lamper op af hænge i stedet for at stå på gulvet. Det samme med fjernsynet og lignende, som kan komme op og hænge. Det frigiver gulvplads, som virkelig har en stor betydning for hvordan rummet føles. Derudover kan det klart betale sig at bruge hele væggenes højde, så hvis man laver en fed billedvæg, så lad den gå helt op til loftets start. Så kan man snyde sig til fylde af rummet, fordi man på en helt anden måde fornemmer rummets fulde højde.
Det er de her små og simple tricks, som til sammen skaber meget ekstra rum og luft.

Behold de hvide flader, og pynt dig til alle farverne

Endnu et trick i indretningen, som er god i den lille lejlighed især, er farven på væggene. Ofte er standardfarven i lejelejligheder hvid. Selvom det er enormt moderne at have en væg i en farve, så er dette ikke nødvendigvis den rette vej at gå i en lille lejlighed.

Udoer at det skal males over ved udflytning, så er den hvide farve også den farve, som åbner rummet mest op. Med den helt hvide skal får man en masse lys naturligt, og det er kun godt i et lille rum. Er man vild med farver, så er det bedre at kigge på sofabordet eller spisebordsstolene i stedet. Det er måske en monokrom farve, og dem kan man selv give en overhaling.

Andre spændende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *