Hvorfor smykker er en oplagt men god gave

Smykker

Du får en lille fin pakke i gave. Langsomt løsner du silkebåndet omkring den og forsigtigt tager du låget af æsken. Inden i ligger der den fineste halskæde. Du er noget så glad og tager den straks på. Gaven var en succes, det afspejles i smilet hos både modtager og giver.

Men hvorfor er det egentlig at det ofte er en sikker vinder at give et smykke i gave? Er det ikke bare en nem måde at komme rundt om problemet på og en kliche der bliver videreført?

Hemmeligheden bag en succesfuld gave

Overordnet set er hemmeligheden bag en rigtig god gave at giveren har haft modtageren i tanke igennem hele processen. Føler man som modtager at den pågældende gave virkelig er nøje udvalgt til netop en selv, vil det højne værdien af den på stedet. Det vil slet ikke være så vigtigt hvad gaven har kostet eller hvilket mærke det er, når modtageren kan mærke at det er en gave nøje udvalgt til at passe vedkommende.

En sådan omtanke ses også tydeligt i hvordan smykket ser ud. Det vil nemlig afspejle modtagerens stil og personlighed og passe til de andre smykker vedkommende eventuel allerede har i forvejen.

Derfor vil den opmærksomme gavegiver i forvejen have lagt mærke til om modtageren bruger guld eller sølv, mangler et ur, aldrig går med ringe og så videre. På den måde vil man bedre kunne undgå at give en gave som modtageren aldrig vil bruge, måske på grund af vedkommendes arbejde, eller give et ekstra ur som heller ikke vil blive brugt.

Det gode ved smykker er, at nu kan man have den betænksomme og nøje udvalgte gave med sig hele tiden, og hvor end man tager hen. Det er endda muligt at have mange gaver med dig på en og samme tid. På den måde vil man hver gang man kigger på sit eller sine smykker, kunne mærke den samme glæde, som da man lige have fået gaven. Det vækker varme følelser for den som gav det, og den ring eller halskæde vil altid blive husket som den du gav.

En historisk udsmykning

Over tid kan man have samlet sig en hel kollektion af minder i form af smykker. Det kan både være i form af gaver fra andre og gaver man har givet sig selv. På den måde kan man, når man betragter sine smykker, genkalde sig store som små begivenheder i sit liv. Uret fra man blev student, øreringene fra ens bedste ferie, armbåndet din bedsteveninde gav dig bare fordi du er dejlig, ringen du gav dig selv og halskæden du fik af kæresten på jeres 1 årsdag. Det er ikke bare smykker, det er en historie. Og ikke bare en hvilken som helst historie, men din historie om hvordan du er blevet den du er og hvad du har oplevet og med hvem.

Så hvorfor ikke bidrage til din venindes, mors eller kærestes historie og giv et smykke næste gang du skal give en gave. Det vil helt sikkert blive værdsat meget højt.

Andre spændende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *