Kæmper du med skæve tænder? Prøv Invisalign!

Invisalign

Hvis du har skæve tænder, kan du overveje at rette dem op. Der er nogle få ting, du skal overveje, før du træffer en beslutning, f.eks. fordele og ulemper ved at rette dine tænder.

Fordelene ved at rette tænder kan omfatte

 • Et mere selvsikkert smil
 • Lettere at rense tænderne, hvilket fører til bedre mundhygiejne
 • Reduceret risiko for karies og tandkødssygdomme
 • Bedre bid- og tyggefunktion
 • Korrigeret kæbejustering
 • Forbedret udseende generelt

Ulemperne ved tandregulering kan omfatte

 • Ulemper i behandlingsperioden
 • Ubehag
 • Midlertidigt øget følsomhed over for varme og kolde fødevarer og drikkevarer

Hvordan foregår det?

Der er to hovedtyper af tandregulering: aftagelige og faste.

Aftagelige bøjler

Dette er bøjler, der kan tages ud, f.eks. klare justeringsskinner eller retainers. De anbefales normalt kun til mindre korrektioner. Disse kaldes også ofte for Invisalign. Hvis du tror at en Invisalign er noget for dig, bør du kigge på https://tpfrb.dk/invisalign/, de er nogle af de dygtigste til Invisalign behandlinger i Danmark.

Faste bøjler

Dette er bøjler, der er limet fast på dine tænder og ikke kan fjernes, f.eks. traditionelle metalbøjler. De er mere effektive til mere alvorlige korrektioner.

Hvor lang tid tager det?

Hvor lang tid du skal have en bøjle på afhænger af hvor alvorligt dit problem er. Ved mindre korrektioner behøver du måske kun at bære dem i et par måneder. Ved mere alvorlige tilfælde skal du måske have dem på i et år eller længere.

Alt du skal vide om tandretning med Invisalign

Tandjusteringsbakker, også kaldet Invisalign, er gennemsigtige plastikbakker, der passer godt på dine tænder og hjælper med at flytte dem i den korrekte position. De er skræddersyet til at passe til din mund og er meget mindre synlige end metalbøjler.

Tandjusteringsbakker bæres normalt i 20-22 timer om dagen og kan fjernes, når du spiser og børster tænder. De fleste mennesker rapporterer, at de er behagelige at have på, og at de ikke forstyrrer deres daglige aktiviteter.

Behandlingens varighed varierer afhængigt af hvor alvorligt dit tandproblem er, men de fleste vil se resultater inden for 6 måneder til et år. Når behandlingen er afsluttet, skal du bære en fastholdelsesholder for at holde dine tænder i deres nye position.

Hvis du overvejer at bruge tandregulering, skal du tale med din tandlæge eller ortodontist for at se, om det er det rigtige for dig.

Hvad er fordelene ved Invisalign i forhold til normale bøjler?

Der er mange fordele ved Invisalign, herunder:

 • Forbedret udseende: En af de største fordele ved Invisalign er, at de er næsten usynlige. Det betyder, at du kan rette dine tænder, uden at nogen ved, at du har dem på.
 • Komfort: En anden stor fordel ved Invisalign er, at de er meget behagelige at have på. De er lavet af glat plastik og gnider ikke mod dit tandkød eller dine kinder, som metalbøjler kan gøre det.
 • Bedre mundhygiejne: Fordi Invisalign aligners kan fjernes, er det er nemmere at børste og bruge tandtråd. Dette kan føre til en bedre generel mundhygiejne.
 • Færre fødevarebegrænsninger: I modsætning til metalbøjler kan du spise, hvad du vil, med Invisalign. Der er ingen fødevarebegrænsninger, så du behøver ikke at bekymre dig om, hvad du må og ikke må spise.

Hvad er ulemperne ved Invisalign kontra en normal fast bøjle?

Der er nogle få ulemper ved Invisalign, som du bør være opmærksom på, før du træffer en beslutning. Disse omfatter:

Omkostninger: Invisalign kan være dyrere end traditionelle bøjler.

Ubehag: Nogle personer rapporterer om ubehag, når de først begynder at bære Invisalign. Dette skyldes normalt, at justeringsskiverne lægger pres på dine tænder for at flytte dem på plads. Men dette ubehag forsvinder normalt efter et par dage.

Andre spændende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *