Smarte strækvikler til din baby

Smarte strækvikler til din baby

Navnet giver mere eller mindre sig selv. Det er en vikle, som er fremstillet af et tekstil, som er strækbart. Det er et bæreredskab, som giver både dig og barnet en bedre og mere behagelig gåtur. Strækviklen sidder stramt om dig, og holder samtidig barnet tæt til dig.
Meningen er så, at strækviklen skal gøre, at du kan gå rundt og bærer dit barn eller baby i en længere periode uden, at du oplever smerte og træthed i ryggen. Den er nemlig lavet så den giver dig god støtte, da tyngdepunktet flyttes så din ryg ikke tager samme skade af at bærer på barnet, som den ville på normal vis, og det er en kæmpe fordel.  Der er ikke som sådan nogle regler om, hvor længe du må gå med barnet i strækviklen. Barnet tager ingen skade af at være i strækviklen, og det er derfor op til dig som går rundt og bærer, hvor længe du har energi til det.

Hvornår giver det mening at vælge en strækvikle?

Det er meget nemt at have med at gøre, og den skal bindes før babyen placeres i den. Men det giver som tidligere nævnt bedre forhold for dig og dit barn, og netop det, bør være fortaler for, at du overvejer at anskaffe dig et strækvikle. Dog skal man være klar over, at der er vægtgrænser på strækvikler, og de fleste går maksimalt til 10 kg.
Det kan dog godt bruges til større børn, men så vil man formentlig opleve, at man skal stramme strækviklen op meget oftere da barnets egen vægt vil strække stoffet ud, og derfor løsne strækviklen. Der er samtidig også forskel på bredde på strækviklen. Hvis man anskaffer sig en bred en, vil levetiden være længere, samtidig med, at et smallere strækvikle primært er godt, hvis det er en nyfødt baby, som man skal gå og bærer rundt på.

Find den på: https://liams.dk/straekvikler

Design

Som indenfor mange andre områder, så er der flere forskellige design og muligheder, som man kan vælge. Derfor skal man ud og afgøre, hvad det er man søger, før det er, at man endeligt køber strækviklen. Som regel så skal man langt ned i detaljerne og kigge, for at finde forskelle på strækviklerne, og det kan derfor ikke blot afgøres ud fra at kigge på billeder.
Nogle findes med elastik i stoffet, som vil gøre, at det bliver mere elastisk, og vil kunne give sig mere. Nogle strækvikler vil kunne købes med lomme, som kan være nyttigt hvis det er lidt køligt i vejret.

Hvordan skal den rigtige strækvikle vælges?

Man skal kigge på barnets alder, vægt og størrelse før man køber sit strækvikle. Er barnet nyfødt kan et af de smalleste strækvikler være aktuelt, men er barnet omkring 5-6 kg, så skal der lidt mere bredde til. Der er andre ting som skal overvejes nemlig farven. Den kan som i alt andet stof findes i rigtig mange forskellige farver, samtidig med det også kan findes i økologisk bomuld som et eksempel. Der er derfor flere beslutninger, som skal afgøres før man køber den endelige strækvikle.

Andre spændende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *