Bliv klar til december

december

December er uden tvivl den hyggeligste måned på hele året. Der er lys overalt i byen, og folk i vinterjakker har altid et smil på læben. Der er alverdens traditioner, og du kan besøge julemarkeder og spise alle de gode ting, vi plejer at spise i december. Hvis du er en, der elsker juletiden, så skal du læse med her for at få gode råd til, hvordan du bliver klar til december måned.

Julepynt

Der er ofte store diskussioner om, hvornår det er accepteret at pynte op til jul. Nogle vil gerne pynte op allerede i november, mens andre synes, at det hører december til. Nogen får først pyntet op, når julen nærmer sig. Du skal pynte op, lige når du synes, det hører sig til. Det skal helst ikke være for sent og heller ikke for tidligt. Du må finde den gyldne mellemvej, så dit julehumør stiger tilpas i takt med, at du får pyntet op.

Julemusik

Den samme diskussion hører til julemusikken. Hvornår må man begynde på alle de gamle julehits? Det kan være en god idé at markere julemåneden med at starte dine juletraditioner d. 1. december. Der starter julemusikken, julekalender og alt det andet, der hører sig til. Hvis det strækker sig for langt ind i efteråret, kan man næsten miste sin juleglæde, inden december er begyndt.

Juletræ

Juletræ behøver ikke kun stå pyntet op inde i stuen, det kan også stå på en altan eller i havestuen med lys på, indtil det skal ind i stuen og pyntes. På den måde giver juletræet masser af glæde og lys i længere tid. I dag er det også muligt at købe flotte plastik juletræer, som du kan bruge år efter år. Du kan få juletræer i alverdens afskygninger, eksempelvis som lys, i papir, i træ eller den helt vaskeægte udgave. Du kan se mere på juletrae.dk.

Gaver

Det er meget forskelligt, hvor mange gaver man giver i december. Nogen får adventsgaver, andre pakkekalender, nogen gaver til jul. Uanset hvad er det vigtigt, at du finder en måde, som du kan stå inde for, og som passer dig. Det kan hurtigt blive et gaveræs i december, og gaverne skal jo gerne gives, fordi de spreder glæde og ikke fordi, det er en pligt at give andre gaver. Måske kan det også være en tid til at give gaver til dem, der ikke kan holde jul, eller som ikke har samme muligheder, som vi har i Danmark.

Julekalender

En sidste måde at blive klar til julemåneden på er ved at tjekke op på årets julekalendere. I dag kan du se alle de gamle, hvis du har lyst til det, men der laves som regel også nogle nye. Du kan købe årets julekalender, så lågerne kan åbnes hver dag. Det er en hyggelig måde at blive klar til jul på! Om aftenen samles hele familien måske for at se julekalender, og hver dag mindes man om, at man er en dag tættere på jul.

Andre spændende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *