Sådan sparer du penge på din makeup

Makeup er en udgift for de fleste kvinder. For nogle er posten større end for andre, men uanset hvad er der rigtigt mange tips til, hvordan man kan spare penge på sin makeup.

Kvalitet og pris hænger ofte sammen og makeup er ingen undtagelse. Det er klart en smagssag, hvilke mærker man sværger til og mange bruger forskellige mærker i forskellige ting. Uanset hvor mange penge man ligger for sin makeup, kan man få det til at holde en del længere, hvis man lige tænker sig en ekstra gang om.

Multifunktionelle produkter

girl-803356_1920En rigtig god idé er at købe produkter, du kan bruge til flere ting. Dermed har du allerede sparet penge, da der er nogle produkter, du kan undgå at købe. Nogle produkter er decideret lavet til det og for andre produkter handler det bare om at prøve sig lidt frem.

Eksempler:

  • Nilens Jord laver matte øjenskygger i jordfarver samt sort, der både kan bruges som øjenskygge og til at tegne øjenbrynene op.
  • Matas har lavet en dybderensende shampoo, som også er genial til at rense ens makeupbørster.
  • Baby lips læbepomaden fra Maybelline findes i flere farver og de er super flotte, også at bruge som blush på kindbenene.

Det handler om at være kreativ, men selvfølgelig er der ting, som ikke fungerer til andet end det, det er produceret til.

Tilbudsjager og i øjenhøjde

En åbenlys måde at spare penge på sin makeup er at holde øje med tilbud. Læs tilbudsaviser i postkassen eller på nettet og kig efter tilbud i butikkerne og i nyhedsbreve i mailboksen.

Brug gerne tid på at sammenligne priser fra butik til butik. Fx. ved at bruge sider som DreamModels.dk

department-store-265135_1280En anden god idé er at kigge godt rundt i butikkerne, når man er ude at shoppe nyt makeup. Det dyreste står typisk i øjenhøjde og det lidt billigere står typisk, så du skal bukke dig ned eller kigge ned af. Dette gælder også i nogle makeupstandere. Derudover er butikker som Matas og stormagasinerne gode til at stille lækre tilbudsvarer nederst på hylderne, oftest på grund af mange tilbud og pladsmangel.

Hvis dit hverdagsprodukt er på tilbud, så køb gerne et lille lager hjem, det betaler sig meget i længden og man føler ikke, at man bruger lige så mange penge hver måned, hvilket man jo heller ikke gør.

Husk på at de fleste makeup produkter kan holde sig i rigtig lang tid, så lang tid emballagen er ubrudt og produkterne ligger et tørt og ikke for varmt sted (husk at badeværelset er et dårligt sted at gemme din parfume og makeup).

Loyalitet over for dine yndlingsmærker

cream-302739_1280Rigtig mange forretninger har medlemskort og skønhedsforretningerne er ingen undtagelse. I Matas har de også deres egen kundeklub, hvor du optjener point, for hver gang du handler i butikken.

For de store og dyre mærker, der hvor du rigtigt gerne vil spare penge, bliver dit køb noteret inde i kundeklubben, så du kan få et gratis produkt eller en anden fordel, når du har købt et vis antal produkter eller optjent et vis antal point.

Selvfølgelig er det snedigt tænkt af mærkerne, men der er ikke noget bedre end pludselig få at vide, at man har et gratis produkt til gode – og hvorfor ikke gøre det, når man alligevel køber produkterne.

10 gode tips til længere holdbarhed

the-red-pages-1292054_1920Mange af dem er velkendte råd, nogle vidste du måske ikke. Men disse tips gør, at dine makeup-produkter holder længere og der kan dermed gå længere tid, før du skal forny dem.

• Mascara – Pump aldrig din mascara op og ned for at få mere mascara på. For det første virker det ikke og for det andet pumper du ilt ned i mascaraen, hvilket mindsker holdbarheden markant og gør mascararen hurtigere tør.

• Blyantspidser – Hvis du nogensinde undrer dig over, hvorfor din eyeliner altid knækker, når du spidser den, så er det måske fordi, du bruger den forkerte. En almindelig blyantspiser duer ikke. En makeup-blyantspidser er derimod lavet til produkterne og din eyeliner, lipliner etc. knækker aldrig igen.

• Foundation – brug en makeuppensel, sponge, børste eller hvad du bedst kan lide til din Foundation. Det giver dig et meget bedre og holdbart resultat, men det gør også, at din Foundation holder meget længere, da du automatisk sparer på produktet, end hvis du eksempelvis bruger fingrene.

• Neglelak – Den har bedst af ikke at stå direkte i solen eller generelt for varmt. Køleskabet er en rigtigt god idé, men har du ikke plads, så kom dem i en skuffe. Ellers har O.P.I. lavet et produkt, hvor du kun skal komme en dråbe i og så virker den som ny.

• Pas på – Lad vær’ med at tabe din makeup på gulvet. Et åbenlyst råd, men en pudder er bare ubrugelig, når den er i tusinde stykker.

• Dagcreme – tænk over, hvor meget dagcreme du kommer i ansigtet. Der skal meget lidt til, specielt hvis du er i de dyre mærker. Hvis den ikke holder i min. To måneder, så bruger du typisk for meget.

• Lipliner – den fås i matchende farve til din læbestift, men også i en neutral, hvis du ikke er til farve omkring læberne. En lipliner forlænger holdbarheden af din læbestift markant.

• Parfume – De fleste har deres parfume til at stå på badeværelseshylden, da de ofte pynter fint. Men det bedste sted er faktisk at opbevare dem i eksempelvis et skab i soveværelset, hvor der ikke er for fugtigt, koldt eller varmt.

• Makeuppensler/børster – Når du køber dem, er det en investering, men til gengæld kan du have dem næsten hele livet, hvis du passer godt på dem. Rengør dem ofte og endnu oftere, hvis du bruger dem hver dag.

• Bodylotion – kom et par dråber olier i og du får en lækker, dejlig og endnu mere blød hud og du skal bruge mindre bodylotion. Win win.

Andre spændende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *